czym brykasz: V gen Coupe
Imie: Maciej
Wysłany: 2010-07-24, 23:14 Uderzenie przy gwałtownym ruszaniu
Dwa dni temu odebrałem Hanke po swapie na B18c4 i zaczeły sie problemy. Gdy puszczam gwałtownie sprzegło jest takie uderzenie jakby coś się miało zaraz urwać półosie i przeguby sa niby dobre. Poduchy od skrzyni???????????????
czym brykasz: rover 622 DOHC Vtec
Imie: Grzegorz Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Sie 2009 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-25, 10:14
sprawdz poduchy
weź załatw sobie drugą osobę
zaciągnij ręczny i zacznij bujać autem na półsprzęgle
tak jak byś chciał ruszyć - wtedy poduchy sie naciągają i widać czy gdzieś nie jest zerwana
ale z drugiej strony - skoro jestes świeżo po swapie to mam nadzieje, że swapownik sprawdził poduchy przed montażem - więc podjedz najlepiej do jakiegoś sprawdzonego mechanika < elcomo, checker, mleko, grom..itd> i niech ekną fachowym okiem
czym brykasz: Eg4, d15
Imie: Aferzysta Pomógł: 47 razy Wiek: 23 Dołączył: 11 Kwi 2009 Skąd: Tulce/Kosmo
Wysłany: 2010-07-25, 14:53
i czy to w ogóle to . Może zawias nie został poskręcany po postawieniu na koła? A może podkładki pod nakrętkę od strony nadkoli w dolnych łapach przednich nie zostały osadzone jak należy (wiesz, te ścięte obustronnie)? A może przy montażu/demontażu został sworzeń któryś uszkodzony? Na szarpaki za 20zł
_________________ A co mi tam mówię prawdę-wbijając w tyłek pinezkę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum