czym brykasz: H
Imie: Nokimochishi
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 9 razy Wiek: 24 Dołączył: 24 Wrz 2006 Skąd: że znowu:)
Wysłany: 2010-07-25, 22:20
JamesBurner napisał/a:
IMHO termostat sprawny, ponieważ z nagrzewnicy leci ciepło, a jak wiadomo nagrzewnica jest w dużym obiegu, więc termostat musi otwierać.
ZTCP Kulas mówił, że wiatrak działa.
Zobacz czy z rury wydechowej wydobywa się biały dym i czy leci z niego woda* - jeśli tak to płyn przedostaje się do komory i jest przepalany, a co za tym idzie - walnięta uszczelka pod głowicą.
*na zimnym silniku wydobywanie się odrobiny wody jest normalne z powodu skraplania się jej w układzie wydechowym, na skutek różnicy temperatur.
bzdura bo nagrzewnice masz w małym obiegu
autko stoi i czeka jutro pewnie będzie diagnoza:)
_________________ HTP- dla niektórych to 3 litery, dla mnie część mojego życia
Wszędzie dobrze ale w Hondzie najlepiej :D
I love my Honda
HTP rullez
no HTP no Fun
czym brykasz: D15b2 Vgen
Imie: basia i jarek Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 20 Maj 2009 Skąd: ptkwo->centrum
Wysłany: 2010-07-26, 22:48
no więc wszystko działa i jest si dzięki Gromowi bo mi już brakowało czasu!
okazało się, że to ten nieszczęsny termos był przyczyną i przy okazji nowy olej zawitał w krwio obiegu i teraz autko lżej się zbiera dzięki grom i wam chłopaki za wszelką pomoc następnym razem już poradzę sobie sam
temat można zamknąć bądź zostawić dla następnych pechowców
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum